Allt du behöver veta om golvslipning i Nacka

Är du på jakt efter en golvslipningstjänst i Nacka? Då är du på rätt plats! Här kommer vi att förklara allt du behöver veta om golvslipning och vad som ingår i processen. Vi går igenom förberedelserna, själva slipningen och efterbehandlingen.

Förberedelserna inför golvslipningen

Innan golvslipningen påbörjas måste du ta bort allt som står på golvet. Detta inkluderar möbler, mattor och alla andra föremål. När du har en bar golvyta är det viktigt att rengöra ytan noggrant och ta bort allt gammalt vax. Rester av gammalt vax kan fastna på golvslipmaskinen, vilket kan orsaka problem. Därför behöver de tas bort med lacknafta. Se också till att inga spikhuvuden sticker ut över golvytan. Om så är fallet, använd en hammare för att banka ned dem.

Slipningsprocessen

När förberedelserna är klara är det dags att köra igång med själva slipningen. Det är viktigt att golvet slipas på rätt sätt och i rätt riktning. Golvfirman har kompetensen att bedöma hur tjockt ditt golv är, vilket är viktigt eftersom detta måste tas med i beräkningen innan man börjar slipa. Moderna slipmaskiner använder ett bandslippapper på en vals för att förhindra skarvar. En mindre slipmaskin behövs också till kanterna. Slipandet ska ske i träets längdriktning, och maskinen får inte stannas då detta medför att golvet blir ojämnt slipat. Ventilationen bör vara god. Längst in i vinklar och vrår får slipandet ske med sickel. Sedan slipar man en andra gång med finare papper innan det hela är klart.

Efterbehandlingen

När golvet är färdigslipat så rengörs det mycket noga innan man avslutar arbetet med att lacka. Två lager lack med torktid emellan rekommenderas. Lacken behöver torka i minst en dag för bästa resultat.

Varför överlåta golvslipningen åt proffsen?

Även om det är möjligt att utföra en golvslipning själv är det alltid bäst att överlåta det åt proffsen. De har den erfarenhet och kunskap som krävs för att utföra en golvslipning på rätt sätt. De har också den utrustning som krävs för att utföra arbetet på ett professionellt sätt. Detta innebär att resultatet blir mycket bättre än om du försöker göra det själv.

Fortsätt till denna sida för att läsa mer om golvslipning: https://www.golvslipningnacka.se/ 

4 Apr 2023