Anlita en expert när du ska slipa din altan

Man kan köpa sandpapper och ge sig på att slipa sin altan men det tar tid. Ett mycket enklare sätt är att anlita en expert som gör arbetet snabbt och bra.

Att bygga en altan är en investering som man vill ska hålla i många år. Men för att den ska hålla sig snygg och fräsch krävs det att den vårdas. Det man alltid måste göra är att tvätta altanen regelbundet och se till att träet inte torkar ut. Man behöver också olja in ytan en eller två gånger om året.

Det bästa sättet att tvätta altanen är att skrubba den med borste, vatten och såpa. Man kan också använda en högtryckstvätt och tvättmedel anpassat för altaner. Detta går fortare och kräver mindre ansträngning. Risken med högtryck är att man sliter upp fibrer ur träet.

Ungefär vart tredje år behöver du slipa din altan

Visst kan man ta fram sandpappret och slipklossen när det är dags att slipa sin altan. Risken är bara att hela semestern blir förstörd. Antingen förstör det dåliga samvetet över att man inte slutför projektet eller så blir man fast med att slipa varje dag det inte regnar.

Det bästa man kan göra är att anlita företag som slipar altanen. Skickliga hantverkare har modern och effektiv utrustning som gör att det går fort. Allt arbete berättigar till rotavdrag. Jobbet blir välgjort och de kan avsluta med att olja altanen. Du kan med gott samvete luta dig tillbaka och njuta av ledigheten.

28 Aug 2023