Är det dags att förnya fasaden?

Det finns några förändringar som höjer värdet på fastigheten, såsom ommålning, renovering av fasaden, nya fönster, omläggning av taket, och om man låter bygga balkonger på fasaden. Här går vi igenom några av de åtgärder som höjer fastigheten utvändigt.

1. Måla om fasaden

Att måla om fasaden är det enklaste sättet att förhöja fastighetens värde. Alla gillar hus som ser rena och fräscha ut. Framför allt i storstäderna slits fastigheterna ut på utsidan i rask takt i och med stora mängder avgaser och försurningar från industrier. Fasader som inte förnyas flagnar, spricker och får tydliga ränder av smuts. Det ser förfallet ut. De som bor i sådan hus mår dåligt av att omgivningen är så förfulad som det blir när fastigheter missköts.

2. Bygga ny fasad

Att bygga en nya fasad är ett lite mer komplicerat sätt att renovera, men långsiktigt det allra bästa man kan göra för att höja värdet på fasaden och förlänga hållbarheten. Det finns olika sätt att lägga en ny fasad, man kan rappa om fasaden, beklä den med träpaneler, eller nya fasadpannor.

3. Installera nya fönster

Att installera nya fönster är ett annat, omfattande och garanterat sätt att förnya fasaden på. Nya fönster förnyar inte bara fasaden utan förnyar varje lägenhet. Det är absolut det dyraste sättet att förnya fastighetens fasad på.

4. Lägga om taket

Att lägga om fastighetens tak är inte direkt avgörande för fasadens utseende. Däremot är det viktigast för själva underhållet av fastigheten, vilket är en annan sak. Ett vackert tak är en investering för framtiden. 

5. Bygga nya balkonger

At bygga nya balkonger är ett annat, nästan lika dyrt sätt att renovera fasaden på, som att montera nya fönster. Båda ingreppen förnyar fasadens utseende på ett avgörande sätt. Däremot påverkar de fasaden på olika sätt. Även om fönster kan göra fastigheten vackrare och med attraktiv, är nya balkonger avgörande för hur fastighetsägarna trivs i sina lägenheter. Inte bar förhöjer de värdet, de ökar trivseln i huset avsevärt.

17 Apr 2018