Arbeta med fönster på hög höjd

Som de flesta vet, men inte alla, bör alla som arbetar på höga höjder alltid har riktiga byggställningar, om man råkar arbeta på en hjd högre än 2 meter ovanför markytan. I bland har man sett människor, som har stått på stegar för att försöka nå fasader och tak på häga höjder. Det har sett vådligt ut och man kan med fog säga att den som gör det på en hög höjd med endast en stege riskerar både hälsa och liv och lem. Ska man arbeta länge på höga höjder, blir man trött och det är lätt att man förlorar balansen och saker och ting kan ramla, en själv med för den delen.

Byggnadsställning garanterar säkerheten

Ska man måla eller renovera fönster på höga höjder är det viktigt att använda riktiga byggnadsställningar. Det är så mycket bekvämare att ha en riktig ställning att gå på, ställa ifrån sig redskapen på och så vidare. Ska man dessutom ta loss fönster på så höga höjder gäller det att man inte mister balansen. Då kan en byggnadsställning ge den stabilitet som man behöver för att kunna vila kroppen när man behöver det.

Renovera fönster är miljövänligt

Att renovera fönster är då mycket mer miljövänligt än att köpa nya. Energiåtgången är så mycket mindre då och att tillverka nya fönster kräver stora mängder energi. Det är billigare och vettigare på många sätt att återanvända det som redan finns än att alltid köpa nytt. Vi lär behöva all innovation det bara går, för hur vi ska ännu mer och alltmer bespara jorden på dess resurser. Vi behöver all kreativitet som vi bara kan frammana för hur vi kan återanvända ännu mer av det som redan finns än att bara slösa på jordens resurser. Man talar om konsekvenserna  av ett slöseri av jordens resurser.

Anlita hantvekare för fönsterrenovering i Stockholm

Bor man i Stockholm bör man anlita en professionell hantverkare som kan renovera fönster. Googla gärna "fönsterrenovering Stockholm" för att få tag i en professionell hantverkarfirma som kan renovera dina fönster. Be om offert och referenser, så vet du hur de arbetar och om de är seriösa, nogranna och pålitliga. Har de egen ansvarsförsäkring? Har de gamla kunder som kan rekommendera dem? Vilka priser tar de? Hur länge har de arbetat med detta? Vilken erfarenhet har de? Och kan de byggnadsvård? Det är viktigt med hantverkare som känner till gamla material och kan anpassa hantverket efter det.

20 Aug 2018