Asfaltering för privatpersoner och föreningar i Stockholm

Är ni en brf som vill asfaltera innergården och gångarna runt fastigheten i Stockholm? Eller en privatperson som vill göra en asfaltering på garageuppfarten? I så fall kommer här några tips.

Asfalt är ett bra material som är praktiskt och användbart på många olika ställen. Men det gäller att man tar hänsyn till årstider och temperaturväxlingar när man lägger asfalt, och är noga med markarbetet. Är man en bostadsrättsförening, företag eller privatperson som vill ha hjälp med att lägga asfalt, ska man välja en asfaltläggare som väl känner till nordiskt klimat och som även arbetar med modern teknik. Det finns exempelvis företag som är specialiserade på asfaltering i Stockholm och som även har ett miljötänk. De har utvecklat en teknik som minskar koldioxidutsläppen vid asfaltering, och det utan att försämra resultatet och hållbarheten på asfalten. Det kan vara bra att ta in kostnadsförslag från några olika asfaltläggare för att jämföra priser. Men man måste även titta på referenser och vilka andra uppdragsgivare företaget har.

Markarbetet är viktigt vid asfaltering

Det går faktiskt att också lägga asfalt inomhus, även om det är betydligt vanligare ute. Asfalt är hyfsat billigt att lägga och har dessutom lång hållbarhet. Men för att man ska slippa sättningar i marken måste man först utföra klassiskt markarbete med dränerande material. Gäller det en omasfaltering slipper man detta och kan ofta lägga den nya asfalten ovanpå den gamla. Fast gäller det en omasfaltering av en garageuppfart måste man vara uppmärksam på nivåskillnader så att garageporten går att öppna och stänga.

29 Mar 2022