Bättre inomhusklimat i Örebro med naturlig isolering

Håller ni på att se om ert hus i Örebro för att få ner uppvärmningskostnaderna? Genom att isolera tak och väggar behåller man mer av värmen inomhus och får ett hälsosammare inomhusklimat.

En stor del av ett hushålls budget går till uppvärmningskostnader. Det kan därför löna sig att se om sitt hus och kanske byta till någon typ av värmepump. Men innan man gör detta är det viktigt att man även försöker energispara på andra sätt. Många hus är exempelvis dåligt isolerade och det går att spara mycket pengar genom att tilläggsisolera tak och väggar. Men det är viktigt att man isolerar på rätt sätt så att huset inte blir för tätt och inomhusluften dålig. Ett felaktigt isolerat hus drabbas också snart av fukt- och mögelskador.

Bra isolering skyddar även mot hetta och oljud

Utvecklingen har gått framåt och idag finns det miljövänlig och naturlig isolering på marknaden i form av träfiber. Materialet har den fina egenskapen att det samtidigt som det värmer och skyddar kan transportera bort fukt. Det i sin tur leder till att avkylningen av väggen minskar och med den energiförlusten. Träfiberisolering skyddar även mot hetta på sommaren och gör också inomhusmiljön tystare eftersom den absorberar oljud. Vill man ha hjälp med isolering i Örebro kan det vara bra att först göra lite research på nätet och läsa på om de olika isoleringsmaterialens för- och nackdelar. Ta sedan in ett kostnadsförslag från några olika företag specialiserade på isolering av fastigheter.

19 Jan 2022