Betonghåltagning gör det omöjliga möjligt i Stockholm

Betong är ett hårt material som finns i golv och väggar i Stockholm. Vill man öppna upp en vägg eller göra en ny trappa måste man beställa betonghåltagning.

När mellanväggar var gjorda av trä gick det lätt att såga upp en ny öppning och sätta dit en dörr. Gamla golv var gjorda av träbjälkar och sågspån och bara man inte sågade av en bärande bjälke gick det lätt att öppna upp ett hål till våningen nedanför.

Moderna hus har betong i väggar och golv. För en lekman är det omöjligt att ta sig igenom och öppna upp. Men har man rätt kunnande och rätt utrustning kan det omöjliga bli möjligt. I Stockholm finns det företag som specialiserat sig på betonghåltagning och de har rätt verktyg, maskiner och erfarenhet.

Betonghåltagning används vid ombyggnationer, rivning och renovering

Processen kallas betonghåltagning men den kan även användas för att borra i andra hårda material som tegel och granit. Behovet kan uppstå vid ombyggnationer eller renoveringar där man exempelvis behöver göra kanaler för nya rör eller kablar. Men den kan också användas för att öppna upp väggar och golv i privatbostäder eller industrilokaler.

Tveka inte att kontakta ett företag som arbetar med betonghåltagning i Stockholm om du har drömmar om ett så kallat omöjligt projekt. Företagets representanter kommer på besök för att undersöka förutsättningarna och du får en offert. Du får tillgång till expertis som ser de möjligheter som finns. Drömmen om en spiraltrappa ner till vinkällaren eller en ny dörröppning till köket kan bli verklighet.

14 Aug 2023