Billigare med falsat plåttak

Det troligtvis billilgaste alternativet till både säkra och hållbara tak är troligen falsat plåttak. De falsade plåttaken är nämligen tillverkade av ett mycket starkt konstruktionsstål som gör det otroligt motståndskraftigt. Överraskande nog är det ett tak som ger ett snyggt utseende, och är gjorda för att täta taket med plåtprofiler som är gjorda för att regnet och vätan ska rinna av så snabbt som möjligt, och för att regnet inte ska få möjlighet att ta sig in i taket via skruvhål eller skarvar. Profilerna är gjorda på sätt så att man kan lägga plåten omlott och fästa med skruva som döljs av nästa plåtdel.

De falsade plåttaken är enkla

Om du som är villaägare väljer att lägga ditt tak med falsat plåttak, finns det falsat plåttak som är har så enkla delar att du enkelt kan lägga dem själva. De kan läggas på villan reglar om du så önskar och har, liksom klick-golv, en konstruktion som klickar när delarna låses fast i varandra för att du som lägger det falsade plåttaket ska veta när delarna ligger tätt mot varandra och skapar en yta där vätan och regnet inte ska kunna tränga igenom. Plåtdelarna har försänkta skruvhål och omvikt framkant som läggs i anslutnign till fotplåten. På baksidan har man lagt på en Soundproof, alltås en beläggning som dämpar ljud av regn och hagel. Det är alltså ingen nackdel att lägga sitt tak med falsat plåttak.

Vilket utseende önskar du på ditt tak?

Vilket material som du önskar att lägga på ditt tak, är beroende av vilket utseende som du önskar på din villa. De mest klassiska materialen och utseendet är tegelpannor, åtminstone i Sverige. Om du skulle önska dig ett billigare alternativ till ganska så kostsamma tegelpannor, så kan du få samma utseende men till lägre kostnader genom att skaffa dig takplåt med samma utseende som tegelpannorna, men som är lättare att måla om.

Få ett klassiskt utseende på taket

Tegelpannor är snygga och kan hålla i tusentals år (eventuellt), eller åtminstone i hundratals år – men de är dyra. Om du har en villa som du inte vill lägga så höga kostnader på så kan du komma undan med ett billigare alternativ och lägga plåt som ser ut som tegelpannor på taket. Falsat plåttak ger exklusivt utseende. Om du önskar dig ett tak som ser ut som de tak som man under förra sekelskiftet och på 1700- och 1800-talet lade på slott och herrgårdar så kan du få samma utseende men till lägre kostnader genom att välja falsat plåttak.

16 May 2019