Blästring underlättar för hobbymekaniker i Stockholm

Blästring i Stockholm kan göra gamla bildelar som nya. Gammal lack och rost tas bort effektivt med sand och tryckluft. Glöm jobbet med att slipa för hand.

Kents hobby var att hålla på med gamla bilar. Hans garage var nästan större än bostadshuset och där tillbringade han större delen av sin lediga tid med att meka och putsa. Nu höll han på med ett nytt projekt. Det var en amerikanare som skulle rustas upp och fixas till. En del nya delar skulle han behöva köpa. De flesta befintliga delar kunde dock återanvändas om de fick lite kärlek.

Hela bilen skulle så klart få ny lack. Flera delar var dock så rostiga eller skavda att han skulle behöva lägga mycket tid och arbete på att slipa bort gammal lack och rost. Det var inte precis det roligaste momentet i renoveringen och dessutom hade han börjat få värk i handlederna. Den förvärrades tyvärr både av manuell slipning och slipning med maskin.

Blästring gav fantastiskt resultat

Kent tog inte gärna hjälp i onödan, men i den här situationen skulle han faktiskt behöva det. Han letade därför reda på en firma i Stockholm som kunde utföra blästring. När han hade monterat isär delarna så lämnade han helt enkelt in dem till firman. Några dagar senare fick han ett mess att allt var klart.

Vilken skillnad det var i arbetsinsats! Tänk att det kunde vara så effektivt att få fram en ny och ren yta genom att spruta sand med tryckluft. Nu återstod bara de roliga delarna av arbetet innan bilen skulle bli körduglig igen. Läs mer om blästring på den här hemsidan: https://blastrix.se/

1 Sep 2022