Byggfirma Stockholm - Så hittar du rätt

Att anlita en byggfirma i Stockholm i samband med en renovering, en nybyggnation eller för att bygga om någonting är att välja den säkra vägen till ett snyggt och hållbart resultat.

Många privatpersoner som tar sig an olika byggprojekt själva inser snabbt att det dels tar tid och att det dels ofta också blir betydligt dyrare än vad man tänkt sig. Därför är en byggfirma i Stockholm ett säkert kort att spela ut. Men, det handlar också om att hitta rätt sådan.

Det finns tydliga skillnader i pris mellan olika byggföretag i Stockholm. Detta innebär att en byggfirma kan lämna en offert där det skiljer tusentals kronor från offerten som en annan lämnat. Det är därför alltid bra att ta in så många offerter som möjligt. Dels så ser du vilka som förmodligen saltar notan, men dels så ser du också om en byggfirma i Stockholm försöker använda sig av lockpriser. Det är nämligen inte enbart priset som skiljer sig åt.

Var noggrann innan du bestämmer dig

Tyvärr finns också tydliga variationer i kvalitet och kunskap. Att välja den billigaste byggfirman kan straffa sig och detta i form av ett resultat som inte alls når den verkshöjd man räknat med.

Handlar det om exempelvis ett större projekt som en köks- eller en badrumsrenovering så kan detta innebära en lång tvist mot den byggfirma i Stockholm man anlitat - och där det inte alls finns några garantier på att de tar ansvar för att åtgärda exempelvis en fuktskada. Det är, baserat på detta, viktigt att man som beställare tar sig tid att undersöka byggföretaget innan.

Betala aldrig i förskott

Finns det yrkesbevis, får man arbeta i våtrum - och har man behörighet att visa upp? - kan man visa upp referenser och hur ser det ut hos Skatteverket och Kronofogden? Man kan även kolla med exempelvis ARN om det finns någon anmärkning där.

Vill du använda dig - vilket du bör - av Rot-avdraget så måste du också först kolla upp att företaget är registrerat för F-skatt. En annan viktig markör vad gäller seriositet handlar om betalningen. Du ska betala efter att jobbet är utfört - aldrig innan eller under tiden. Vill den byggfirma i Stockholm som du anlitar ha betalt i förskott så är detta en tydlig varningssignal. Läs mer om vad man ska tänka på när man anlitar byggfirma på byggfirmastockholm.biz.

31 Jan 2023