Byggnadsställningar mycket viktiga

Minns ni förra statsminister Göran Persson som byggde en jättelilla i Sörmland? Han uppmärksammades, eller hans husbygge uppmärksammades i samband med att man såg att han saknade byggställningar till sitt bygge. Något han var snabb på att rätta till sedan det uppmärksammades i media. Ha riktiga byggställningar runt ett hus man bygger eller renoverar är a och o för säkerheten för byggjobbarna.

Måste har riktiga byggnadsställningar

Ska du alltså renovera eller bygga nytt krävs det riktiga byggställningar för säkerhetens skull. Det är väldigt populärt att antingen bygga nytt eller renovera gamla hus. Vi lägger allt mer av vår inkomst på vårt boende. Idag lägger vi mellan 25 procent och 30 procent av vår inkomst, jämfört med för femtio år sedan då vi la som högst 10 procent av inkomsten på vårt boende. Vi renoverar badrum och kök för hundratusentals kronor. Köks- och badrumsinredningsfirmorna gör förmodligen sin all time high och vi ser ännu ingen avtrappningen av den trenden.

Villaägare översköljs av fönsterreklam

Vi byter även ut får fönster. Är man villaägare i någon av våra storstäder får man så mycket reklam om fönsterbyte. Och många passar på att byta ut dem för en bättre inomhusluft och för att sänka insläppet av kall luft och nederbörd. Men vilka fönster väljer vi? Det finns många alternativ att välja mellan; fönster med aluminium för underhållsfria karmar och bågar? Det finns allt från plastfönster till vackra fönster i riktigt glas. Det lönar sig att satsa på kvalitet när man väl byter fönster. Många tar ett större lån på huset för att renovera det i den stil man önskar. Läs denna site för mer information om fönster.

Byta fönster höjer värdet på bostaden

Att byta ut sina fönster höjer betydligt värdet på den egna villan, eller lägenheten. Tänk själv; skulle du välja en bostad med renoverade eller nya fönster, eller en med gamla, slitna fönster? Kanske du skulle välja de slitna fönstren ifall du är händig och kan renovera på egen hand. På landsbygden finns det folk som är händiga och kan renovera det mesta kanske på egen hand, eller med hjälp av vänner och bekanta.

Är man villaägare får man räkna med att renovera sitt hus med jämna mellanrum. Det gör att både efterfrågan på hantverkare och tillverkare är stor. Det är en stor trend som vi inte ser någon avmattning på. För den som vill vara en miljövänlig kund är det viktigt att tänka på nytt sätt, än att bara konsumera nytt. I stället kan man återanvända gammalt material.

Allt fler blir miljömedvetna

Andrahandsmarknaden växer i takt med att människor blir alltmer miljömedvetna. Framför allt i storstäderna växer efterfrågan på begagnade inredningar, material och möbler. Något som är mycket positivt och förhoppningsvis fortsätter den att bli större. Kanske ser vi enbart återanvändning och nya produkter endast i ett fåtal fall. Vi kan inte konsumera i den takt som görs just nu.

7 Feb 2018