Dags för köksrenovering i Stockholm

En köksrenovering i Stockholm behöver inte kosta en förmögenhet. Men för att köket ska bli som man förväntat sig måste man planera renoveringen ordentligt. Här kommer några bra tips.

Ett kök kan se ut på många olika sätt. En köksrenovering är ett kul projekt, men kräver en hel del planering. Ett nytt kök kan i stort sett kosta hur mycket som helst, så det är bra att börja med att sätta upp en budget. Har man en mindre budget att röra sig med kanske man kan lämna in de gamla skåpsluckorna för omlackering och byta bänkskiva. Vill man ha en större förändring är det bra att först fundera över vilka särskilda behov och önskemål som är viktigast med det nya köket. Är man någon som tycker mycket om att laga mat eller föredrar enklare matlagning? Många gånger kan det hjälpa att utgå från det nuvarande köket. Vad fungerar och vad är mindre bra och måste förändras? Det kan exempelvis vara större arbetsytor, mer förvaring, bättre arbetsbelysning, flera sittplatser etc.

Tips på hur man skapar mer plats vid köksrenoveringen

Vid en köksrenovering har man ofta en specifik yta att förhålla sig till och det kan ibland bli svårt att få plats med allt som man vill ha i köket. Då får man ta till olika smarta lösningar, som exempelvis platsbyggda köksskåp, för att ta tillvara varenda centimeter. En köksö kan även få fungera som matplats. Andra väljer att slå ut väggen och öppna upp mot vardagsrummet för att köket ska bli mer luftigt.

18 Oct 2021