Det lönar sig att ta hjälp av en professionell målare i Stockholm

Med ny färg eller nya tapeter kan man ge hemmet i Stockholm ett rejält lyft. Men för att få ett riktigt snyggt resultat krävs det ofta en riktig målare. Här kommer några användbara tips.

Att fräscha upp hemmet med nya tapeter eller ny färg går ganska snabbt och behöver inte kosta särskilt mycket. Men för att den där lite lyxiga känslan ska infinna sig måste resultatet bli perfekt och man kan inte slarva med underarbetet. Innan man kan börja måla eller tapetsera måste ytan vara jämn och ren. Det kan betyda att man först måste riva tapeter, spackla och slipa. Inte sällan tar själva förarbetet mer än dubbelt så lång tid som att måla eller tapetsera. Slarvar man blir det varken snyggt eller särskilt hållbart och man får snart renovera igen.

Att anlita en målare behöver inte bli särskilt dyrt

Den som är lite händig klarar ofta att mål och tapetsera själv, men har man inte tiden eller orken lönar det sig att ta hjälp av en professionell målare. Då kan hemmet få sig ett rejält lyft på bara några få dagar och resultatet blir garanterat snyggare. Tack vare ROT-avdraget är det idag inte särskilt dyrt att anlita hantverkare. Men man ska alltid först ta in offerter från några olika målerifirmor innan man bestämmer sig. Det är också skillnad på färg och färg, och för ett mer hållbart resultat ska man välja en målare som använder sig av kvalitetsfärg.

11 Nov 2021