Din badrumsrenovering bör involvera en plattsättare

Sedan rot-avdraget såg dagens ljus så har också antalet projekt som faller in under denna generösa skattesubvention skjutit i höjden. Naturligtvis – att kunna anlita en yrkesman och dra av upp till trettio procent av arbetskostnaden för denne är något som är synnerligen fördelaktigt och som rekommenderas vid i stort sätt alla projekt.

Tyvärr så är det dock fortfarande så att det gällande vissa renoveringar sker fatala misstag och inte sällan så gäller detta badrum och där inge professionella yrkesmän närvarat. Kort sagt; projekt där en privatperson tagit sig vatten över huvudet och velat spara in pengar genom att göra jobbet själv.

Innan vi fortsätter här så ska vi tillägga att vi inte på något sätt säger att du som privatperson inte ska göra någonting i ditt hus. Nej, det vi menar är att man måste skaffa sig en bättre kunskap om kring vad man klarar av och vilka områden som mår bäst av att tas om hand av professionella händer.

Handen på hjärtat och som ett litet tips: kan du sätta kakel och klinkers? Här skulle förmodligen nio av tio –efter viss påtryckning – svara att de inte kan det och där har vi ett typiskt område där man nästan uteslutande ska använda sig av en plattsättare snarare än att försöka på egen hand. Det blir betydligt snyggare och det blir framförallt väldigt mycket säkrare på det sättet; om du exempelvis genomför en badrumsrenovering i Täby utan en plattsättare så kan detta komma att innebära att du inte riktigt får ihop skarvarna och att det på sikt kan innebära en kostsam vattenskada.

Vill du sälja med vinst – anlita en plattsättare

Att vi tog just Täby i vårt exempel kom inte av någon slump i det här sammanhanget. Täby och andra orter i Stockholm har nämligen en annan aspekt som spelar in och som gör att personer där väljer bort exempelvis en plattsättare: den rent ekonomiska. Här menar vi inte att en plattsättare är dyrare där – tvärtom; en sådan är ofta billigare i Stockholm – utan vi ser till den ekonomiska vinsten som är möjligt vid en försäljning i Stockholm.

Kort sagt; en badrumsrenovering där kan innebära en väldigt stor vinst och många frestas av att ytterligare dryga ut denna genom att spara in pengar på att göra olika renoveringar på egen hand.

Här ber vi dig att återigen sätta handen på hjärtat och svara ärligt: skulle du köpa en bostad med ett badrum där klinkers och kakel satt snett, där skarvarna var synliga och där du ser att vatten riskerar att sippra in? Förmodligen inte och att avstå från att anlita en plattsättare – billigt, som sagt – kan visa sig vara direkt ödesdigert sett till den förväntade vinsten.

 

12 Jul 2017