En snygg färg förändrar rummet

Det finns så många sätt att förnya sitt hem. Att köpa inredning är ett sätt. Men vill man verkligen göra skillnad, varför inte sätta lite ny färg på tillvaron? Låt kreativiteten flöda.

När Lena satt och funderade en dag hemma vid köksbordet kom idén till henne. Nu skulle här renoveras. Eller rättare sagt målas. Så himla kul. Men den här gången skulle hon göra smartare val än sist. Då hade hon hals över huvud gått och köpt färgen hon ville ha. Lite penslar och sånt, sedan satt igång. Upptäckte ganska snart att målning inte var hennes stil. Men för sent. Hon var redan mitt upp i det och fick uppbringa alla krafter för att avsluta projektet. Denna gången skulle hon hyra in ett proffs att göra jobbet.

Att planera varje steg

När hon gjort renoveringen själv hade hon sent omsider insett att det behövdes en plan. Nu kontaktade hon en målerifirma i staden och beställde tid. En vecka senare skulle en i företaget komma till henne för att gå igenom önskemålen, färger och eventuella fondväggar.

Så skönt att veta att målarfirman skulle sköta allt jobb. Hon behövde inte lyfta ett finger. Målaren skulle ta fram alla färger. Se till att golv, lister och annat som behövde skyddas skyddades under själva måleriet. Inga burkar och penslar skulle finnas kvar när jobbet var gjort.

Till sin glädje upptäckte hon att, Theres, som målaren hette, hade massor av bra tips på bland annat hur man kunde ändra rummen med hjälp av fondväggar.

15 Jun 2021