Få en så gott som ny fasad i år!

Behöver du måla om eller tapetsera om hemma hos dig? Eller så kanske det är dags att måla om huset? Då är det bara till att dra på sig blåstället och greppa färgpenseln och ta stegen så du kommer åt där du behöver ny målarfärg, eller ny tapet. Om du har höga gavlar på huset där du bor, kan vi bara rekommendera att hyra en luft som gör det möjligt för dig att komma åt högst upp. Har du flera vänner och bekanta kan du alltid fråga om de kan komma och hjälpa dig med målningen av huset. Då bör man bjuda på riktigt god mat och dryck.

Sällan man orkar med mer än jobb och hem

De flesta brukar inte ha energin eller lusten att hjälpas åt, även när det är en kompis eller nära vän som frågar om hjälp. Arbetslivet är för många så pass krävande att all energi går åt till det som är mest nödvändigt. Sedan finns det ingen energi kvar till något annat. Då är lösningen att anlita en professionell målare, som mer än gärna kommer och målar det du behöver få ommålat, eller tapetserat.

Du kanske vill spika upp en ny fasad på huset? Det är ett mycket effektivt sätt att förnya fasaden. Då målar man varje planka för sig, innan, så går det rasande snabbt att få upp en ny fasad. Med hjälp av ROT-avdraget får du ner kostnaderna för målningen. Du kan som mest sänka arbetskostnaderna med 30 procent, eller som mest 50.000 kronor per år och per person. Det innebär att om du inte har utnyttjat ROT-avdraget än i år, har du möjligheten att sänka kostnaderna med hälften, så länge det inte handlar om mer än 50.000 kronor.

Finns många hantverkare i Stockholmstrakten

Bor du i Stockholmstrakten finns det många målerifirmor att välja mellan. Närmare fler än 50.000 företag i hela Sverige arbetar med ROT-avdrag-relaterade tjänster, enligt företagarna.se. Nästan så många som 100.000 invånare använde sig av möjligheten till ROT-avdrag, enligt samma sajt.

När du väljer, bör du anlita en firma, som har f-skattsedel. Det kan du lätt kontrollera via Skatteverket. Sedan är det alltid bra att be om offert, så att du vet vad kostnaderna kan hamna på. Sedan är det även bra att fråga efter referenser, så att du vet att de är bra att ha att göra med och inte är omöjliga. Sedan kan du be dem göra kostnadsfritt besök hemma hos dig innan de påbörjar renoveringen. Då vet du hur de är och kan bestämma dig efter det.

22 Mar 2018