Fasadmålning i Uppsala ger förnyelse

Att bo i ett äldre trähus med vackra snickerier är en nåd att stilla bedja om. Vårda och förnya huset med hjälp av en firma som utför fasadmålning i Uppsala.

Ett trähus har sin speciella charm, men huset ställer också krav på ägaren. Förutom att huset ska ha ett rejält brandskydd måste äldre hus ofta förr eller senare tilläggsisoleras. Inte minst i tider när el- och energikostnader rusar iväg utan kontroll. Ett aber i sammanhanget är självklart att fasaden på ett trähus måste målas om med jämna mellanrum.

Ibland kan ett telefonsamtal ändra tillvaron radikalt. En dag ringer din ogifta och ensamstående moster. “Jag har blivit alltför gammal och tänker flytta in på ett äldreboende”, berättar hon. “Om du och din fru vill kan ni få överta mitt gamla hus.”

Renovering och fasadmålning i Uppsala

Innan du hinner svara fortsätter mostern: “Jag vill naturligtvis inte ha något betalt, men jag tror att ni måste göra en del renoveringar och inte minst måla om husfasaden.” Du blir stum av förvåning av mosters besked som kommer som en skänk från ovan. Huset ligger i ett kvarter i Uppsala med flera välvårdade trähus.

Att måla och renovera är inte din passion och du kontaktar en firma som kan måla träfasad i Uppsala. Förutom att måla fasaden måste även vindskivor samt hängrännor och stuprör åtgärdas. Fönstrena runt huset måste också tätas med drev, kittas och målas om. Målerifirman tar på sig hela projektet och du får en detaljerad offert där arbetskostnaden ger rätt till rotavdrag.

20 Aug 2023