Fasadrenovering i Stockholm tar sig an alla projekt

Har ni nyligen köpt ett nytt hus där fasaden ser lite tråkig ut. Egentligen väldigt tråkig. Den skulle behöva sig en rejäl fasadrenovering. Det kan man få hjälp med av bra företag i Stockholm.

Det är inte allt för ofta man gör fasadrenoveringar. Har man en målad träfasad brukar den hålla i minst tio år och fortfarande se bra ut. Ofta till och med längre än det. Men det beror såklart även på hur man tar hand om den. Gör man en årlig fasadtvätt och sköter om den så håller den givetvis längre. En fasad av puts kan hålla i över 40 år. Därför är det inte ofta man gör en fasadrenovering själv. Men vi har många fina oputsade diamanter runt om i Sverige. Många hus som är helt bortglömda, tills den dagen någon får upp ögonen för dem. Då börjar projektet: en helrenovering av hela huset behövs göras. För att göra det enklare och få fasaden som man vill tar man med fördel hjälp av ett proffs på fasadrenovering i Stockholm.

Från start till mål med fasadrenovering

Det gäller att hitta ett pålitligt företag när man ska göra sin fasadrenovering. Man vill vara säker på att den håller så länge som möjligt efter investeringen. Men du kanske vill göra delar av renoveringen själv också. Prata då med firman du anlitar om vad du vill ha hjälp med och vad du ska göra själv. En fasadrenovering tar tid att genomföra. Hur mycket tid den tar beror på hur mycket det finns att göra. Är det ett väldigt stort projekt kan det ta några veckor att bli färdigt. Men behövs den bara målas på så tar det inte lika lång tid. Ofta kan det bli klart inom en vecka. Att det tar så lång tid beror på att det i regel är en större yta som ska målas. Det ska förberedas och när det är målat ska det även hinna torka innan man lägger på ett nytt lager.

Vad ska man tänka på i samband med fasadrenovering?

Det är inte bara att anlita första bästa firma för arbetet. För det första vill du vara säker på att det är rätt firma för er. Att de förstår och tar hänsyn till era önskemål. För det andra kan du spara en slant genom att be om offerter. De flesta firmor erbjuder en gratis offert på arbetet. Sedan är det bara att välja och köra igång.

15 Sep 2021