Fördelar med professionell golvslipning

Att det i bostaden sker ett dagligt slitage är naturligt. Du använder saker och ting, du spolar i kranar och i toaletten, du duschar, du använder tvätt- och diskmaskinen och du går omkring på golvet. Allt detta gör att du med jämna mellanrum kommer att se att dessa föremål och ting går sönder och kanske måste repareras eller helt bytas ut.

Då det kommer till det senare – golvet – så anser vi att många drar lite för snabba slutsater och byter ut- snarare än att reparera och bevara. Just golvets slitage tycker vi är intressant här; vi går på golvet, barnen leker med leksaker, vi tappar föremål på golvet, vi har tunga möbler stående och det hamar damm och smuts överallt. Kort sagt: få områden drabbas av samma slitage som golvet – men få områden får lika lite omvårdnad heller. En paradox som faktiskt förtjäna att uppmärksammas.

Felet som många gör är att man tar sitt golv för givet – det ligger där, tar emot stryk och byts ut då slitaget blivit för stort. Faktum är att ett golv har en förmåga att höja skönheten i hela bostaden. På samma sätt som då du genomfört en storstädning eller har putsat dina fönster; du ser att någonting är annorlunda, du känner att det blivit en förändring till det bättre – men du kan inte riktigt sätta fingrarna på vad. Golvet behöver omvårdnad och detta i form av – i de flesta fall – en golvslipning.

En golvslipning har väldigt många uppsidor. Vi nämnde den estetiska där en sådan höjer intrycket och ger bostaden skönhet. En annan är priset; en professionell golvslipning kostar inte så mycket och är dessutom en tjänst som faller in under rot-avdragets vingar. Skulle du, som exempel på detta, anlita ett företag inom golvslipning i Stockholm så kan du – med ett tak på 50 000 kronor/år – dra av 30 % av kostnaden; något som sker direkt på fakturan. Tiden är en annan fördel. En golvslipning – inklusive förberedande tvättning och avslutande lackering – tar ungefär en dag i en lägenhet om 30 kvadratmeter.

Ta fram skönheten genom en golvslipning

Den största fördelen med en golvslipning tycker vi dock är att man verkligen bevarar någonting som har en historia. Det trägolv du dagligen går på har förmodligen legat där i många decennier och tar du i din tur hand om det på rätt sätt; ja, då är det också troligt att kommande generationer får en chans att njuta av detsamma.

Ser man till tidsintervallen för en golvslipning så brukar man säga att en sådan bör genomföras ungefär var tionde år. I det stora hela – förutsatt att du bor i mindre lägenhet i Stockholm – så handlar det alltså om att du offrar en dag var tionde år för att få ett extremt vackert golv och det till ett väldigt lukrativt pris. Boka in en golvslipning direkt.

22 Sep 2017