Golvslipning höjer bostadsvärdet i Stockholm

Känslan av ett nyslipat trägolv är fantastisk. Med bara fötter låter man kroppen känna ett av naturens bästa material. Att göra en golvslipning är en investering i bostaden i Stockholm.

Att få gå barfota över ett nyslipat mjukt trägolv, det är något alldeles särskilt. Man kan nästan se framför sig hur Ernst Kirchsteiger kliver in barfota i rummet. De vita linnebyxorna har han upprullade strax ovanför anklarna. Sedan säger Ernst att han ska tillreda något enkelt i köket. Bakom honom tassar en katt för att helt kunna fullända rummet med det nyslipade golvet.

Trägolvet blir som nytt med golvslipning

En ljuvlig dröm man kan se framför sig medan man plockar ur en sticka ur foten. En sticka som kom ifrån det slitna golvet man nu har framför sig. Att slipa golvet låter mer avancerat än vad det är. Förvisso behöver man flytta undan möbler och sådant, men så mycket mer än så är det inte. Har man bestämt sig för att slipa golvet ringer man en firma inom golvslipning som fixar jobbet.

Idag är det så pass bra sug i slipmaskinerna att det knappt dammar ner något i rummet. När golvet är färdigslipat behöver man fundera på om man vill lägga på någon form av ytlager. Det finns flera ytlager att välja på, allt efter smak och tycke. Olja, vax eller lack är några av ytlagren man kan välja att lägga på det nyslipade golvet. Är det ett golv med högt slitage så är exempelvis lack att föredra för en slittålig yta. Läs mer om golvslipning på denna sida: https://www.stockholmgolvslipning.com/

30 Sep 2021