Golvslipning i Stockholm

Har ni en trasig och repig parkett som ni funderar på att byta ut? Gör inte det! Låt istället en golvslipningsfirma laga och slipa golvet. Det är dessutom billigare än att lägga nytt.

De flesta trägolv går att slipa om ett par gånger och det är bara dumt att byta ut dem. Att slipa om golv är bättre för miljön och det är också billigare än att lägga in ett nytt trägolv. Bor man i en äldre fastighet finns det ofta också ett kulturhistoriskt värde i att försöka bevara golven så länge som möjligt, och originalgolv av trä höjer också värdet på bostaden. Det går till och med att byta ut trasiga parkettstavar och enstaka golvbrädor i stället för att kassera hela golvet.

Efter en golvslipning måste man också ytbehandla golvet

Vill man ha en större förändring än bara ett nyslipat golv kan man välja en annan ytbehandling än tidigare. Ytbehandlingen har stor betydelse för golvets utseende och känsla, och man kan välja mellan både olja, vax och lack. Lack finns dessutom i olika glanshetsgrad och man kan också få helt matt lack. Vill man t ha ett mörkare eller ljusare golv kan man färga in träet med en golvolja. Men det går också att lasera eller måla trägolv med en helt annan färg. Förr i tiden var det inte helt ovanligt att man målade rutor på trägolvet i köket. Men ytbehandlingen är också till för att skydda golvet och göra det motståndskraftigt mot slitage, och vax och lack är det som skyddar trägolv allra bäst.

Få hjälp med att kontrollera golvets tjocklek och om det går att slipa det

Man kan inte slipa ett trägolv hur många gånger som helst och är man osäker på om golvet klarar ytterligare en slipning kan man be en golvslipningsfirma komma och kolla. Ofta gör de detta gratis i samband med att man ber om ett kostnadsförslag. Priserna för golvslipning i Stockholm kan variera en hel del då det finns ganska många aktörer. Därför kan det vara en god idé att ta in mer än ett kostnadsförslag och även titta på referenser. En riktigt skicklig och erfaren golvslipningsfirma har moderna dammfria maskiner som slipar minimalt, så att man ska kunna slipa golven igen om det behövs. De är också noga med att golven blir helt släta så att ytbehandlingen sedan lägger sig jämnt över golven och skyddar som den ska. Det gör att golven också håller mycket längre.

14 Oct 2021