Golvslipning i Stockholm för vackrare golv

Har du ett gammalt trägolv så behöver du ta hand om det på rätt sätt. Förutom den dagliga omsorgen brukar trägolv behöva slipas ibland. Kontakta någon i Stockholm som jobbar med golvslipning.

Ett trägolv är mer än bara ett vanligt golv. Många gånger har de legat på plats i många år, om det är en äldre villa. Linoleummattor och liknande slits på ett inte så bildskönt sätt och måste bytas med jämna intervall. Trägolv fungerar lyckligtvis inte likadant.

När trägolv börjar få repor och liknande skador behöver de inte bytas ut alls. Istället tar man kontakt med en golvfirma som utför golvslipning i Stockholm. När de gjort sitt jobb har du ett golv som ser exakt lika fräscht och snyggt ut som om det hade lagts på plats månaden innan.

Golvslipning för hållbara golv

Genom att golv tillverkade i trä - plankgolv eller olika typer av parkett - kan slipas om ända tills de mäter mindre än fyra mm. i tjocklek, håller de år ut och år in. En rätt utförd golvslipning i Stockholm sparar på naturresurser. Du kan undvika att använda golv tillverkade av olika plastmaterial med kemikalier i och du behöver inte skaffa ett nytt trägolv heller.

När ditt trägolv slipas kör en erfaren person dels en slipmaskin över de stora ytorna, dels används andra specialverktyg i mindre och svåråtkomliga hörn. Efter genomförd slipning städas golvet innan ytbehandling. Sedan får golvet torka i minst ett dygn innan det kan beträdas. Det är samma gamla golv, men i nyskick.

22 Nov 2021