Golvslipning Stockholm - viktigt att tänka på

Golvslipning har väldigt många fördelar om man jämför med att köpa in ett nytt golv. Tyvärr så har många privatpersoner inte en aning om att det nästan alltid finns en möjlighet att slipa golven. Vilket innebär att man tar en massa onödiga kostnader och investerar i ett nytt golv som dessutom kräver en professionell iläggning.

Kan ett golv slipas så är det ofta det bästa alternativet. Här ska vi försöka göra vårt bästa för att förenkla för dig i samband med din golvslipning. Det gör vi genom att rada upp några viktiga punkter att bocka av - enligt följande:

  • Slipa själv? Vi skulle säga att du kommer att tjäna på att anlita en firma för din golvslipning i Stockholm. Att slipa ett golv kräver en van hand och erfarenhet. Risken finns alltid i att man slipar för mycket eller för ojämnt. Det kan leda till att man måste riva ut golvet och ändå investera i ett nytt. Väljer man professionell hjälp - vilket inkluderas i Rot-avdraget - så erbjuds du ett perfekt resultat.
  • Ta in offerter. Det är viktigt att du tar in så många offerter som möjligt för din golvslipning i Stockholm. Det finns stora variationer i pris och du kan tjäna mycket pengar på att undersöka marknaden. Tänk dock även på att inte sälja dig för billigt. Tyvärr finns även skillnader i kvalitet. Ett alltför lågt pris kan indikera fuskjobb.
  • Kolla garantier och referenser. Viktigt i samband med att du väljer en firma för din golvslipning är även att du undersöker företagets tidigare jobb. En firma med många referenser och många nöjda kunder ger dig en större trygghet. Saknas referenser så säger det en hel del också. Du bör även se över vilka garantier som lämnas på jobbet innan du skriver avtal. Och, som brukligt är gällande hantverkare så betalar du när arbetet är slutfört - aldrig innan eller under tiden.
  • Bättre resultat. Man kan prata mycket om nya golv och vilket lyft sådana kan ge. Sant är att golvet spelar en enorm roll i hur en bostad upplevs och att ett golv kan höja det estetiska uttrycket till helt nya nivåer. Lika sant är dock att nya golv till en början kommer att kännas väldigt opersonliga. Trä är ett material som bara blir vackrare med åren då det utvecklar en patina och får ett eget uttryck. Ett nytt golv behöver några år innan detta sker - ett äldre golv är redan patinerat och klart. Genom en golvslipning i Stockholm tar du fram skönheten igen.
  • Ytbehandling ger skydd och en snygg finish. Efter att golven rä slipade så appliceras en ytbehandling som dels ger ett skydd och som dels också ger skönhet och lyster. Här kan man exempelvis välja mellan lack, olja och hårdvaxolja. Vill du exempelvis byta färg och skapa ett helt nytt intryck i din bostad så kan detta ske genom en pigmentering. Ytbehandlingen bör inkluderas i priset för din golvslipning i Stockholm.
12 Apr 2022