Hur du ökar bostadsytan

Bor du lite trångt? Det kan bero på att du inte utnyttjar bostadens fulla potential. Din källarvåning kan bli annat än fuktigt och gråtrist överflödigt utrymme. Hörde jag någon säga gästrum?

När man flyttar in i en ny och större bostad brukar något märkligt ske. De ägodelar man har börjar stillsamt och mystiskt föröka sig okontrollerat. När du flyttade in var möjligheterna och utrymmet enorma. Sex månader senare kan huset vara fyllt till bristningsgränsen. Hur gick det ens till?

Det är roligt att inreda och att bo in sig i ett nytt hus och det är förstås en del av hemligheten. Om man har familj kan barnen få varsitt rum och man kan kanske välja att ha flera sällskapsrum, ett med TV och ett bibliotek exempelvis. Rätt vad det är har man hamnat i en underlig sits - det nästan nya huset är fullt.

När kusinerna ska hälsa på

Det är roligt med gäster. Gäster ger liv och dynamik och ibland även lite välkommen dramatik. En del oönskad dramatik kan också uppstå när viljor och utrymmen ska delas. Det är säkert nyttigt att arbeta med konflikthantering men kanske vill man inte ta den biten dagligen i en vecka?

Blicka nedåt! Kanske finns en helt okänd värld nedanför dina fötter? Din källare har antagligen potentialen att bli en utmärkt gästvåning med rätt planering. Ett sovrum och ett badrum för gäster ger alla andrum. Kontakta en byggfirma med erfarenhet för att få tips och offert för ombyggnad. Extra bostadsyta är aldrig någonsin fel val. Läs mer om källarrenovering på denna hemsida: källarrenoveringstockholm.se

10 Feb 2021