Hur ofta bör man renovera badrum?

Är det länge sedan som du renoverade ditt badrum? Då kan det vara dags att göra en helrenovering av badrummet och din toalett, om du har sådana i ditt hem. Är det mer än 10 år sedan du senast renoverade ditt badrum vet du att det är dags att göra det så snart som möjligt. Alla våtrumsytrummen slits snabbt ut, liksom i köket, vilket gör att det bör renoveras i regelbunden ordning för att fortsätta vara fräscht. 

Därför ska du renovera badrum regelbundet

Kaklet och underlaget kan skadas av fukten om du inte byter ut det mot nytt material, aboslut minst vart tjugonde år. Badkar, handfat och dusch bör bytas ut innan det har gått 20 år sedan du sist bytte ut dem. Alla rör till blandare och avlopp till golvbrunn kan vara slut då det har gått så pass lång tid.

Sänk energikostnader med miljövänliga produkter

Du kan dessutom behöva byta ut blandare som är mer miljövänliga. När det kommer till produkter som är miljövänliga, händer det väldigt mycket under 20 år. Utvecklingen på miljövänliga produkter går mycket snabbt. Ska man hänga med och satsa på miljövänliga produkter bör man byta ut blandare, durschmunstycke och avloppsrör vart tionde år. Du kan montera en spegel med inbyggd belysning som sparar el och lyser upp badrummet endast där du står (vid spegeln). Du kan byta till en toalettstol som endast använder en tiondedel av vatten mot en gammal sådan. Även blandare kan använda mycket mindre mängd vatten mot gamla kranar som man använde förr.

Byt kakel om du vill vara trendig

Vill du följa med i inredningstrender är det verkligen dags att renovera om ditt badrum. Även om det händer mycket på det mljövänliga området, händer det ännu mer när det kommer till inredningstrender. Där kan det vända bara på ett halvår, så är inredning ute.

Mycket färgglatt och i pastell i inredning

Det positiva med att följa med i inredningstrender är att det är mycket i inredning som är färgglatt och i pastellfärger. Det är inne med starka färger som hallonrött, turkos eller solgult. Tänk dig att inreda ditt badrum i solgult och silver, med rör i silver och metall. Du kan installera ett duschmunstycke som har ledlampor och som lyser blått eller rött beroende på om vattnet är varmt eller kallt. 

Byt till golvvärme som sparar el

Du kan anävnda fler smarta inredningar som sparar energi. Till exempel kan du använda golvvärme som endast värmer upp golvet under de tider på dagarna som du faktiskt använder det; mitt på dagen är det sällan någon hemm och på somrarna är det sällan man behöver värma upp badrumsgolv. Läs mer om olika badrumsrenoveringar på badrumsrenoveringsundbyberg.se.

25 Jul 2018