Hur väljer man rätt golv i bostaden?

Vilket typ av golv ska man välja i bostaden? Finns det några nya roliga golv att välja bland? Vad ska man tänka på när man lägger golv? Vem kan man ta hjälp av när ett helt nytt golv ska läggas?

Det golv man väljer som ytskikt ska fylla många funktioner. Det ska vara skönt att gå på, enkelt att rengöra, tåligt för alla påfrestningar och så ska det vara ett skydd för undergolvet. Med det menas att eventuella vattenspill inte ska kunna gå direkt ner i undergolvet och skapa skador. Det är också därför man ofta använder sig av olika typer av golv i olika rum. Som en plastmatta eller klinker i badrum och tvättstuga till exempel. Dessa två typer av golvbeklädnader är nämligen speciellt passande för våtrum, då de inte påverkas av väta.

Specialister på olika golvbeläggningar

De som arbetar som golvläggare i Stockholm är vana vid att lägga de flesta typer av golv, som plankgolv, laminat och parkett. Ibland lägger man också klinkergolv. Men idag finns det också andra typer av golv att välja bland. Det finns betonggolv och till och med asfaltsgolv. Kanske vill man slå till med ett golv med marmorkross eller välja en mysig heltäckande matta. Det viktigaste när man lägger ett golv är att välja rätt golv för rätt rum och funktion. Då kan en firma som arbetar med golvläggning hjälpa till att ge råd. Men även hjälpa till att lägga golvet när man väl fattat sitt beslut.

20 Nov 2020