Kan man måla om badrummet?

Det går alldeles utmärkt att enbart måla om i badrummet. Det som är viktigt att tänka på om man har bestämt sig för att måla om i badrummet, är att välja en våtrumsfärg. Och om man målar om kakel, klinker eller något stenmaterial, så bör man välja en färg som passar det material som man målar om. Men innan man målar om, bör man låta en hantverkare, som till exempel en VVS-montör att undersöka badrummet så att det inte finns några vattenskador där. För om det är det, så bör man riva ut allt, torka ur badrummet och sedan renovera med nytt och fräscht material.

Det är inte många som tänker på att det går alldeles utmärkt att måla om både klinker- och kakelplattor. Det som är viktigt är att man först tvättar bort all smuts, även i fogarna. Är det svårt så kan man borsta bort smutsen med en tandborste. Den är alldeles utmärkt för att få bort eventuell smuts i fogarna. Sedan bör man alltid tvätta kaklet och klinkern med särskild målartvätt. Den är starkare än andra rengöringsmedel, men det behövs för att få bort eventuella fuktfläckar.

Är du det minsta osäker – anlita hantverkare

Om du är osäker på hur du ska göra, när det kommer till att renovera badrummet, så är det alltid bäst att anlita hantverkare i Göteborg om det är där som du bor. Annars bör du leta efter en kompetent målare i den stad där du bor. Det viktiga är att känna till att det går alldeles utmärkt att måla om ett badrum, så länge som man använder sig av rätt slags målarfärg, och samtidigt går igenom barummet och kontrollerar så att det inte finns några fuktskador eller risk för fuktskador i sitt badrum. För om det finns det, är risken mycket stor att man bara bygger in skadorna utan att ta itu med dem.

Viktiga kriterier på hantverkarfirmor

Här ger vi generella kriterier som man bör ställa på den hantverkarfirma som man anlitar. Det är ju viktigt att de är pålitliga; att de kommer när de säger att de kommer. Får de förhinder så är det mycket viktigt att de meddelar det. Att de arbetar noggrant och säkert när de arbetar och fullföljer allt det som de lovar göra. Att de bemöter sina kunder på ett juste sätt och gör som avtalat och lyssnar på sina kunder. Det är mycket viktigt med goda referenser när man ska anlita en hantverkarfirma.

23 Nov 2019