Lära sig smide i Stockholm

Smide är ett hett yrke. Bokstavligt som bildligt. I Stockholm efterfrågas det efter kunskaper i smide lite här och där. Dels av de som behöver hjälp, men även av de som funderar på ett nytt yrke.

Har du någon gång funderat på vad en smed egentligen gör? Kanske är det så att du är lite intresserad och tycker att det verkar vara ett spännande yrke? Du kanske tänker att du själv skulle bli smed? Då är du nog inte ensam. Flera har de tankarna. För många går runt med en inneboende kreativ glöd som de gärna skulle vilja ge uttryck för. Så frågan är brännhet: är det ett så kreativt yrke som man kan tro?

Smide inom design- och byggsektorn

Två stora falanger idag är byggnadssmide och designsmide. Byggnadssmide är eftertraktat och verkar vara ett svårmättat behov. Detta i och med att folk alltid kommer behöva bo någonstans och att befolkningen hela tiden ökar. Smeden behövs för att alla bostäder ska kunna byggas! Tillverkning och väldigt mycket montage på byggen idag, utförs av en smed. Denna brukar då istället kallas för stålbyggare. Inom design kan en smed få vara med och föreslå, skräddarsy och smida olika lösningar för kunder. Det kan till exempel handla om en grind eller om en trappa i stål. Och detta får väl ändå klassas som rätt kreativt?

Känner du att detta lockar dig kan du söka dig vidare med orden smide i Stockholm, för att se vilka utbildningar som finns nära dig. Så kan du fortsätta smida dina smed-drömmar!

31 Mar 2022