Måla om och få ett mer personligt hem

Det finns ett enkelt och prisvärt sätt att förändra sitt hem och ge detta mer personlighet. Det gör man genom att måla om. Tacksamt är därför att fler och fler börjar göra detta och att numera också är trendigt att göra så. I alltför många år så har vitt varit den dominanta färgen i våra svenska hem.

Visst, vitt är fint och ger ett fräscht, luftigt intryck – men det kan även vara väldigt tråkigt och opersonligt. Speciellt i rum där man bör våga ta ut svängarna lite – exempelvis i sovrummet och i barnrummet. Vi menar inte att man ska fullkomligt explodera gällande färg och måla varenda rum i huset i olika, starka kulörer.

Det vi menar är att man kan använda lite ljusare nyanser och blanda dessa med starkare kulörer – det kan ge härliga kontraster som i sin tur skapar mer spänning och mer trivsel.

Skapa kontraster i barnrummet

Vi ger ett exempel på hur detta kan fungera rent praktiskt och där vi säger att du ska måla om i din dotters rum i ert hus i Huddinge. Din dotter bör få vara med och välja färg – det tycker vi är en självklarhet. Vill hon ha chockrosa så låt henne få ha det – men på valda delar av rummet.

Menas här: du kan välja en mer puderrosa färg på väggarna och på de stora ytorna. Denna kan du sedan bryta av med din dotters önskemål genom att exempelvis måla om en byrå i den chockrosa nyans hon valt. Detta är ett typiskt exempel på hur kontraster skapas och sådana gör sig alltid bra i just barnrum.

Ta hjälp av en målare

Andra exempel på detta är att måla exempelvis halva väggar eller måla tak i en färg och väggar och/eller golv i en annan. Här kan det dock bli väldigt fel. Att måla en halv vägg ska ske med ett syfte att det ska se bohemiskt och lite happy-go-lucky ut. Men, det ska ändå vara tydligt att jobbet är genomtänkt och korrekt gjort.

Det finns en skillnad i detta. Målar du på egen hand så finns en risk i att det färdiga resultatet bara ser slappt och slarvigt ut. Anlitar du en målare däremot – ja, då kommer du att nå den där härligt, personliga och bohemiska känslan du vill ha. Det ska synas att du tänkt till, och det ska synas att jobbet är ordentligt gjort – annars kan det lika väl vara.

Använd rot-avdraget och kom billigare undan

Då det kommer till att måla tak och golv så tycker vi definitivt att man ska anlita en målare. Där har man inte samma utrymme för att misslyckas. Målar du ditt golv i vardagsrummet i Huddinge och ser att det blivit helt fel – ja, då kommer det att kosta väldigt mycket att slipa om detta, måla ännu en gång och hoppas på bättre effekt. Om det ens är möjligt; alla golv har inte samma slipmån.

En målare kan direkt applicera en jämn, slät och fin yta och det är värt att ha i åtanke. Det behöver heller inte bli så dyrt i och med att rot-avdraget finns tillgängligt och står redo att använda. Där kan du dra av 30% av den totala arbetskostnaden för den målare du väljer. Det gör stor skillnad rent prismässigt, men framförallt så kommer det beslutet att göra skillnad i det färdiga resultatet. Våga använda färg, men var inte rädd för att ta professionell hjälp med att sätta den på plats. Läs mer om målare som du kan anlita i Huddinge på: målarehuddinge.nu.

8 Oct 2018