Man gör ofta skorstensrenovering i Stockholm

När det är dags för skorstensrenovering i Stockholm så måste man få tag på en seriös firma, eftersom det är så viktigt att allt som har med eld att göra sköts på ett kunnigt och noggrant sätt.

Oftast är det sotaren som säger till att skorstenen behöver tätas eller lagas. Man märker det inte alltid själv och det är väldigt viktigt att få det gjort. Dåligt underhållna skorstenar kan skapa farliga situationer och obehag.

Skorstenar är solida och välbyggda delar i ett hus och kan stå kvar när man renoverar invändigt. Det syns ju inte på utsidan om de är spruckna eller trasiga. De hantverkare som gör skorstensrenovering i Stockholm har lång erfarenhet och rätt utrustning för att undersöka och laga murverket. De upptäcker snabbt vad som behöver lagas och de kan göra det.

Skorstensrenovering i Stockholm görs utan att smutsa ner väggar och golv

Under vissa perioder har man helt sonika murat igen hela kakelugnen om skorstenen inte var i tillräckligt gott skick. Många har sett en lägenhet med fina kakelugnar men där det inte går att elda. Man kan bara ställa dit värmeljus.

Den tiden är förbi, för fungerande eldstäder gör en fastighet väldigt attraktiv. Därför är det viktigt att man som fastighetsägare ser över sina skorstenar så att de är i gott skick. De hantverkare som arbetar med skorstenar har kunskap om både gamla och nya metoder att laga murbruk. De arbetar dessutom med metoder som gör att det inte yr sot i hela lägenheten.

 

 

28 Nov 2021