När det är dags för fönsterbyte i bostadsrätten

Är det dags för nya fönster i er BRF? Av praktiska skäl är det bäst att passa på till ett fönsterbyte i samband med antingen semester eller under sommaren när det inte är någon större katastrof att vara utan fönster tills alla fönster är på plats. För bostadsrättsägarna kan det vara en tid som man prövar sitt tålamod. Byggjobbarna bygger byggställningar för att komma åt alla fönster i BRF:en.

Skaffa fönster från servicevänlig leverantör

När man väl skaffar nya fönster är det bra att skaffa från en leverantör som är servicevänlig och som kan komma ut och ge den slags service som man kan tänkas behöva. Skulle det hända fönster något, som en olycka, vilket händer så lätt, är det bara att vända sig till sin leverantör som kommer ut och byter trasiga fönster mot nya.

Vilka slags fönster önskas?

När man väljer nya fönster kan man välja sådana med olika funktioner. Det finns ett så pass stort sortiment på olika slags fönster; nästan – självtvättande fönster, fönster som skyddar effektivt mot solens skadliga strålar, fönster som skyddar mot skott och skador och som inte splittras utan håller ihop. Det finns fönster med särskilt skydd mot buller och det finns särskilda skottsäkra fönster.

Fönsterteknik möjliggör stora fönster

Det finns teknik som gör fönster säkra även som stora fönster. Det har gjort att det är mycket lättare att bygga fasader med fönster, hela väggar som fönster och mycket fler eller större fönster. Här kan man välja mellan olika former på fönster; sidohängda fönster, pivåhjängda fönster (som öppnas genom att man skjuter ut nederdelen av fönstret, drivbara fönster  som vrids i 180 grader.

Välj leverantör med service på fönster

När man ska välja leverantör av fönster är det viktigt att välja någon som även ger service på fönster, som kommer när olyckan har varit framme eller när de krånglar eller inte lever upp till de förväntningar som man hade på sina fönster. Dessutom; om man väljer en sådan leverantör, kommer de med de färdiga fönster för att montera dem så att arbetet är gjort. Behöver man särskilda fönster för säkerheten och för att garantera trygghet kan man även välja sådana fönster. Det finns leverantörer som är villiga att arbeta både innan fönsterleveransen, genom att komma på kostnadsfritt besök för att säkerställa att man väljer rätt slags fönster. Här kan du läsa mer om fönsterbyte för bostadsrättsföreningar.

24 Mar 2019