När du behöver renovera fasaden

Är det dags för en fasadrenovering? Då kan det vara bra att passa på innan vintern har slagit till. Det är bäst att genomföra det under en torr period. De flesta brukar nöja sig med att måla om fasaden, medan andra vill ha en helt ny fasad, med nytt byggmaterial. Men även om man endast målade om fasaden är det viktigt att ersätta gammalt och dåligt byggmaterial med nytt och fräscht material innan man målar om allt.

Material önskas till den renoverade fasaden

Det mesta går faktiskt att bygga, oberoende vilket material som redan finns på villan. Vill man ha träpanel på en murad fasad, kan man få det, eller om man vill ha en putsad fasad på ett med trä, eller få en murad fasad på ett trähus. Allt är görbart. Det som skiljer dem åt är kostnaden, men bortser man från det, är faktiskt det mesta fullt möjligt. Vill man bara få fasaden målad, går det också utmärkt, som ett sätt att renovera fasaden på. Förut byggde man oftast fasader med puts ovnapå träpanel, som då utgjorde reglar för fasaden. Men att göra tvärtom, går ju det också, om man av någon anledning vill byta material på ytan på fasaden. Men om man vill lägga på en ny puts på fasaden kan man samtidigt lägga in en färg på putsen, så att villan får samma färg som förut. Då slipper man ansöka och bli beviljad bygglov. Det behövs ju annars om man vill byta färg på villan. Läs mer om fasadrenoveringar genom att klicka här: https://www.allanmbygg.se/fasadrenovering-takrenovering.

Önskar du takrenovering med fasadrenoveringen?

Man kan passa på att renovera taket samtidigt som man renoverar fasaden – och tvärtom. Ofta brukar de följas åt och man kan passa på när man ändå har ett byggföretag som gör renoveringarna. Har byggföretaget väl tagit sina byggställningar till tomten och påbörjat ett stort renoveringsarbete, kan de göra nödvändiga renoveringar när de ändå håller på. Det viktigaste är att man får tag i rätt byggföretag som har duktiga hantverkare och sådana som är pålitliga, som kommer på avtalad tid och som bygger såsom man har kommit överens om. Det är inte roligt för någon villaägare om byggföretaget plötsligt har gjort något annat än de som man har kommit överens om. Därför är referenserna viktiga när man väljer byggföreta för sin renovering antingen av taket eller av fasaden. Ibland kan hantverkarna få för sig att göra något annat än det man har kommit överens om. Då är det bättre att anlita byggföretag som man kan lita på.

13 Sep 2019