När du vill slipa golv i Stockholm

Har man slitna golv, är det en bra idé att slipa om dem. Oberoende vilka material som man har på sina golv, brukar man kunna slipa om dem. De moderna golvmaterial som numera finns på marknaden, kan man slipa om, även plastgolv. Det som är viktigast är att det finns en tjocklek som överstiger 2, 5 centimeter som det går att ta av, för att kunna slipa om golvet med. Linoleummattor, går att slipa om, liksom trägolv lagda i tiljor, parketter, klick-golv och laminat är alla golv som det mycket väl går att slipa om. Till och med golv med stenmaterial, går att slipa om. Så varför inte prova att slipa om sitt trä-, sten, klinker eller linoleumgolv? Prata med en hantverkare som kan slipa om golv, för att få veta mer om vilka slags golv som det går att slipa om.

Det händer med golv som slipas om

Har du golv som du behöver slipa om, bör du anlita en hantverkare som kan det. Att slipa själv är både kostsamt och dyrt. Dessutom kan du riskera att behöva lägga ett helt nytt golv om du inte kan hantera en golvslip. För bästa resultat är det mycket viktigt att kunna hantera golvslipningen på ett jämnt sätt. Man får på inga villkor stanna upp med golvslipen, eller slinta med handtaget på den. En golvslip måste föras så jämnt över hela golvet som det bara går och det kanske man inte kan på andra sätt förrän man har skaffat sig den erfarenhet som behövs. När man slipar om golv, innebär det att hela den översta ytan tas bort. Alla jack, repor och smuts försvinner med golvslipningen. Man tar fram det ursprungliga golvet när man slipar om det. Efteråt är det minst lika viktigt att behandla det på rätt sätt, som själva golvslipningen.

Efterbehandlingen minst lika viktig

Det finns så många olika behandlingsmetoder och material. Beroende på vilket utseende och hur man använder golvet, bör man behandla det sedan med olika material; lack, olja, bets är kanske de vanligaste sätten att efterbehandla golvet. Man kan även använda lut som man blandar med andra medel. Det går alldeles utmärkt att blanda in pigment i betsen, oljan och lacken. Med pigment i behandlingsmaterialet, får man en nyans på golvet, som antingen är ljus eller mörk. När man slipar om golvet är det också bäst att förnya och reparera skadade delar.

5 Aug 2019