När fredagsmyset går åt pipan

Det är roligt att bjuda hem vänner. Man bakar och fixar, städar och donar. Man tar för givet att man ska ha elektricitet hela kvällen. Och när den helt plötsligt pajar kan det gå helt åt skogen.

Hela hemmet är fint och städat inför de kommande gästerna. Kycklingen i ugnen är halvvägs färdig och det börjar lukta riktigt smarrigt. Allt går smidigt enligt dina planer. Det är nästan färdigt. Tills allt går fel.

Någonting sprakade till och med det slocknade lamporna och den mysiga bakgrundsmusiken. Du trycker förtvivlat på lysknappen men den funkar inte. Med hjälp av mobilens ficklampa kollar du propparna. Du drar i några spakar, men inget händer. Kycklingen börjar bli kall, och är fortfarande rå. Ett sms meddelar att gästerna är framme om en kvart. Hur ska kvällen sluta?

Elektriker - en hjälte i nöden

Kvällen blev i alla fall inte helt en flopp. Tillsammans med gästerna kunde ni njuta av en mysig pizzakväll (pizzan fick du ringa och beställa) i skenet av stearinljus. Det är något ni alltid kommer att se tillbaka på och skratta åt. Men dagen efter var det absolut första du gjorde att ringa elektriker i Åkersberga för att be dem att komma och fixa problemet.

De kom snabbt och undersökte installationen. De ställde frågor om de tidigare ägarna och när den sista undersökningen av elsystemet gjordes. Ja, så kan det gå när ett gammalt fritidshus byggts om till en villa. Man ska aldrig flytta in utan att först låta en professionell firma undersöka elen!

18 Mar 2021