Nymålade väggar och tak för varje smak

Vill du få ditt hus målat? Letar du efter en duktig målare eller entreprenör som har ett helhetskoncept? Undrar du över prisskillnad när det gäller att göra allt själv eller anlita proffs?

Att måla sitt eget hus kan vara en utmaning om man aldrig tidigare målat. Det gäller att hålla penseln rätt i handen och veta vad det krävs för förarbete. Utan ett bra förarbete kan det ta mycket längre tid att få klart hela projektet. Ofta känns förarbetet trögt, och du kanske vill komma igång med det roliga. Att få färgen dit den ska. Men det finns en anledning till att ett riktig bra förarbete görs av dem som är proffs. Ta reda på allt innan du sätter igång. Du kommer märka att den tid du behöver lägga ner blir dubbelt så lång som när en målare är i farten.

Måla väggar i ett rum

När det gäller insidan av ett hus är det lite andra kriterier som ska tas hänsyn till. Ofta behövs en vägg som ska målas på insidan spacklas. Då gäller det att få till alla skarvar ordentligt och slipa ner ojämnheter så att hela väggen är alldeles slät och fin. Sedan blir det enkelt att få dit färgen. Och när den i sin tur torkat ser du ett strålande resultat. Förutsatt att färgen du valt blev som du tänkt dig. Som amatör kan det ibland vara svårt att förstå hur en färgklick på en karta kommer se ut när den täcker en hel vägg eller ett helt rum. 

10 Jun 2021