Önskar du dig också renovering hemma?

Har du också husdrömmar om öppna ytor, ny och fräsch köksinredning, värme i golvet i badrummet, kanske en ny bastu, eller ett helt nytt badrum? Du är inte ensam om att längta efter en renovering av ditt hem. De som är intresserade av inredning kanske hänger med i olika renoveringsprogram på TV, eller följer bloggar med inredningar.

Våra väggar och golv slits snabbt ut

Det är inte så konstigt om vi önskar oss nya fräscha ytor hemma då de snabbt slits ut. Efter 5 år börjar väggarna redan att slitas ut, liksom golvet. Då är det dags för nya, fina tapeter, nya trägolv, eller om man har ett slitet trägolv kan man alltid slipa det så att det ser nytt ut.

Sedan kanske det är dags för att förnya köket och installera en ny köksinredning, med ny kyl och frys. Och vill man inte ha en ny inredning, kan man förnya det genom att sprutmåla om och lackera om den, så att den ser alldeles ny ut.

Kanske man också vill förnya badrummet? Då kan man även här måla om förvaring, och måla om kaklet. Du kanske inte har tänkt på det, men både kakel och klinker går väldigt bra att måla om. Gör man så får man helt rena och fina ytor.

Lägga nytt golv gör mycket för inredningen

Det gör väldigt mycket att lägga ett nytt golv. Har man ett plastgolv, lönar det sig att lägga på träpaneler eller ett helt trägolv i tiljor. Det ger ett gediget och lite lantligt intryck. Att måla om väggar gör ock så mycket för att få nya och rena ytor. Eller varför inte tapetsera innertaket? Har du inte provat det, så pröva. Då kan du satsa på en snygg tapet på innertaket och lite mer diskreta färger på väggarna som understryker tapeten på taket. Du kommer snabbt att dra till dig grannarnas avundsjuka blickar och snart har de också skaffat sig ett tapetserat innertak.

Var noggrann med vem du väljer som renoverar

När det kommer till att välja hantverkare är det viktigt att välja dem som är bra och som gör jobbet riktigt bra. Det är ju tyvärr inte det bästa att välja vem som helst. Alla är inte bra. Så var nogrann med vem du väljer, kontrollera dem hos Skatteverket, Kronofogden, Allmänna reklamationsnämnden. Där kan du se om de till exempel har F-skattsedel, har sin ekonomi i ordning eller om de har många anmälningar på sig. Här kan du läsa mer om ett företag som erbjuder husrenovering i Stockholm.

7 Apr 2019