Planera badrumsrenoveringen i olika steg

Drömmer ni om ett nytt fint badrum med en smart duschvägg eller kanske med ett stort lyxigt badkar? En badrumsrenovering är ett stort projekt som kräver noga planering. Vi visar hur.

En badrumsrenovering kan kosta i stort sett hur mycket som helst och det är därför bra att börja med att sätta sin budget. Då vet man i vilken prisklass man ska leta badrumsinredning, kakel, klinkers eller våtrumstapet. Fundera över vad som är viktigast med badrummet och gör en önskelista. Det kan exempelvis vara saker som en praktisk duschvägg, mer förvaring, plats för tvättmaskin, golvvärme och så vidare. Att också fundera över vad som inte är bra med det nuvarande badrummet är viktigt, så att man sedan inte gör om samma misstag vid renoveringen.

Byggfirman ska vara certifierad och specialist på badrumsrenovering

Att välja stil till badrummet är nästan det roligaste. För den som behöver inspiration kan inredningsmagasin vara en bra källa, men också att besöka butiker för badrumsinredning. Det är lätt att ryckas med i trender och det kan därför vara bra att göra en klipptavla och samla bilder på badrum som man tycker är fina och sedan fundera en extra gång innan man bestämmer sig. Tänk på att det inte är så ofta man renoverar badrummet och att man ska stå ut med det länge. För att underlätta kommunikationen med byggfirman kan det vara bra att också rita en enkel skiss över badrummet och det som ska finna där. Det är viktigt att den byggfirma man anlitar är certifierad för arbete i våtrum. Mer om badrumsrenoveringar finns på denna webbsida: badrumsrenoveringnorrköping.nu/

6 Oct 2021