Proffsig badrumsrenovering i Upplands Väsby

Står man inför en badrumsrenovering i Upplands Väsby ska man vara noga med valet av hantverkare. Företaget man anlitar måste ha ansvarsförsäkring och vara certifierade för våtrum.

Ett badrum håller ungefär i femton till tjugo år, längre än så klarar inte tätskikt och andra material att stå emot fukten. Men för att badrummet ska hålla så pass länge måste man också använda sig av material av hög kvalitet, men också av noggranna hantverkare med rätt certifiering. De hantverkare man anlitar ska vara särskilt utbildade för att utföra arbeten i badrum och våtrum. Bara då kan man vara säker på att försäkringen gäller om det ändå skulle uppstå en vattenläcka eller fuktskada. Det kan vara bra att veta att en seriös firma som är specialiserad på badrumsrenovering alltid noga dokumenterar arbetet. De har också en ansvarsförsäkring som täcker utfört arbete men lämnar även garantier på materialet.

Planera badrumsrenoveringen

Innan man kontaktar en byggfirma specialiserade på badrumsrenovering är det bra att fundera över vilken stil man vill ha på badrummet och hur det ska se ut. Många gånger underlättar det om man ritar en enkel skiss och placerar ut handfat, dusch, toalett, förvaring etc. Besök även en badrumsbutik för att titta på badrumsinredning och känna på olika material men också för att få inspiration. Men man ska heller inte dra sig för att be byggfirman om goda råd. De har stor erfarenhet och vet oftast vad som passar och fungerar bra. Inte sällan kan de också komma med smarta lösningar som man själv inte tänkt på.

20 Oct 2021