Råd om val av hantverkare

Vilket företag eller hantverkare ska man välja när det kommer till att byta fönster? Bor man i Stockholm har man över 450 företag eller hantverkare att välja mellan när det kommer till fönsterbyte. Hur ska man välja i djungeln av fönster, produkter och hantverkare? Är alla lika? Det är inte så att alla hantverkare arbetar på samma sätt. Det kan skilja sig åt när det kommer till de olika företagen och hur de ger service. Man vill ju inte byta fönster för att sedan inte bli nöjd med fönsterbytet, eller hur? Då är valet av företag och hantverkare mycket viktigt. Så vad ska man titta på och vad är viktigt? Här går vi igenom det viktigaste när det kommer till fönsterbyte.

1. Offert

Det första man brukar fråga efter när man tar kontakt med ett nytt företag är att be om en första offert.

Är det då ett företag som vill komma hem till dig – kostnadsfritt, förstås – för att kunna ge en så exakt offert som det bara är möjligt, är det ett seriöst företag och som du bör se närmare på.

2. Garantier

Om ett företag ger garantier, antingen på sina fönster eller på sitt arbete, kan du räkna med att det är ett seriöst företag som är säker på sin sak. Kan de garantera hållbarheten på sina produkter kan du räkna med att de håller produkter med hög kvalitet. Du bör titta på att det är garantier som följer branschens egna regler.

3. Referenser

Alla bra företag bör ha bra referenser. Enda undantaget man kan tänka sig, är om det är ett nytt företag, däremot kan man tänka sig att är det ett nytt företag, lär de vilja ha bra referenser om du är en av deras första kunder. 

4. Service

Är det ett seriöst företag bör de lämna utfästelser om service på sina produkter. Skulle det hända något med fönster under garantitiden är det viktigt att kunna nå företaget och få service på fönster, till exempel nya fönster om det skulle hända något med de nya fönster, eller om de inte motsvarar förväntningarna på dem.

I Stockholm finns det mer än 450 företag att välja mellan som levererar fönster. Då kan det vara lite svårt att välja vilket av dem man ska anlita när det kommer till fönsterbyte i Stockholm.

Så hittar du rätt fönsterleverantör

Vad är viktigt? Vilka kriterier ska man välja? Du kan alltid googla fönsterbyte Stockholm ifall du inte känner till någon på rak arm. När du sedan får förslag på företag som arbetar med fönster är det bara att ta kontakt. Känner du dig osäker på både pris och vilken kvalitet de levererar kan du alltid kontrollera med reco.se, för referenser. Ibland kan de ha egna referenser som de hänvisar till på sin egen hemsida. Känner du dig osäker på om du har rätt att dra av ROT-advrag och att de har betalat in sina skatter kan du alltid kontrollera företaget hos Skatteverket. Där kan du få de flesta uppgifter om ägare, inkomster och andra fakta från Skatteverket.

6 Jun 2018