Renovera lägenhet i Stockholm på egen hand

Det går alldeles ypperligt att renovera en lägenhet i Stockholm på egen hand. Allt som krävs är tålamod, händiga vänner och en stor vilja att lära sig.

Många tror att den enda som kan renovera lägenhet i Stockholm är den som är utbildad att göra detta. Så är inte fallet. Nästintill vem som helst kan få till en riktigt snygg och hållbar renovering om hen bara lägger manken till. Kanske blir det jobbigt, kanske tar det lång tid – men det är i allra högsta grad fullt möjligt att göra.

Inför renoveringen är det dock klokt att läsa på lite. Många internetsajter kryllar av tips för den händige. Alltifrån kakling och fogande till hur ett kök lättast sätts på plats finns att hitta på nätet. Med lite tid och tålamod kan internets resurser utbilda vem som helst till att bli en riktigt duktig hobbyhantverkare.

Att tänka på när man ska renovera lägenhet

Det finns dock bitar i en renovering som man bör överlåta till proffsen. Ja, vissa delar av en renovering är till och med olagliga för en lekman att utföra. Att installera el är en sådan sak. Där krävs det en viss sorts utbildning och licens för att installationen ska vara säker. Elarbeten som utförs på fel sätt kan få förödande konsekvenser.

Även tätskikt i våtutrymmen bör man med varm hand låta proffsen fixa. Fukt är lurigt och kan ta sig in nästan var som helst. När man ska renovera lägenhet och byta badrum är det viktigt att väggarna blir ordentligt täta.

10 Jul 2023