Renovera mera fasader!

När du någon gång ska anlita målare till din villa, radhus, eller lägenhet och vill renovera är det bäst om du är noga när du väljer hantverkare för jobbet. Tittar man på antalet anmälningar till Allmänna reklamationsnämnden (ARN) har antalet anmälningar ökat. Nu gäller ju anmälningar som kommer in till ARN, allt möjligt som gäller både finansiella tjänster, och mer konkreta hantverkartjänster. Tyvärr finns det hantverkare som tycker att det är okej att fuska med sitt målerijobb. I den bästa av världar skulle det inte ske, och alla som tar betalt för sina tjänster borde vara noggranna när de väl utför dem, men så är det inte och vi lever inte i den bästa av världar (bara nästan).

Välj kompetenta målare

Är det så stor skillnad på målare? Är det inte bara att ta en pensel och måla med målarfärg? Tyvärr är det ju inte det. Det kommer en hel del nya och innovativa material på marknaden. Det är också stor skillnad på en målare som har kunskaper om de olika materialen och hur tjänstvilliga de är när det kommer till att renovera, till exempel plåt, tegel, och puts. Här är det viktigt att målarna har de rätta kunskaperna om olika plastfärger, linoljefärger och andra material som man kan använda i målarfärgen.

Ibland räcker det inte med gymnasieutbildning

Det är inte så att man måste gå på universitet för att arbeta som målare, men det finns gott om vidareutbildningar som gör vissa målare duktigare än andra. Efter gymnasiet kan man vara något oerfaren, då är det viktigt att en målare får erfarenhet av själva arbetet på olika arbetsplatser. När de har gjort tillräckligt många sådana timmar av praktiskt arbete som målare, får de gesällbrev, som bevis på sin erfarenhet, men sedan kan de gå vidare och lära sig ännu mer, och få ställningsbevis, och få mer utbildning, till exempel om epoximålning.Hittar du en sådan målare som har alla dessa gesällbrev, ställningsbevis och epoxiutbidlningar innebär det att har fått tag i en kunnig, ambitiös och erfaren målare. En sådan bör du ta tillvara och anlita, oberoende vilket pris hon, eller han tar.

Ska du renovera fasaden?

När det kommer till en sådan viktig renovering som din fasad, då vill du förmodligen få tag i en duktig hantverkare som ör noggrann med fasaden eftersom det är det som dina grannar och andra förbipasserande ser när de tittar på ditt hus. Söker du målare i Norrköping? Läs då mer här: http://www.målarenorrköping.biz.

16 Mar 2019