Renovera mera i köket

Har du ett slitet kök? Att riva ut och slänga gamla köksinredningar som man har tröttnat på är ganska dumt. Det är dumt för miljön, framför allt. Särskilt om det inte är något fle på köksinredningen, mer än att du har tröttnat på det. Varför inte förnya köket genom att måla om det? Man kan måla om gamla köksskåp och tillhörande luckor och få ett kök som är nästan som nytt. Om du dessutom passar på att tapetsera om väggarna och slipar om golvet, ja då har du ett nästan nytt kök. och du slipper se de gamla färgerna som du har tröttnat på.

Sprutmålade köksskåp är allra bäst

Om du kan be en målare sprutmåla dina köksskåp, så får du det allra bästa resultatet. Annars kan man riskera att få fula ränder av penslarna på köksskåpen, och du vill förmodligen inte ha det. Låter du sprutmåla köksskåpen, får du en jämn färg på hela luckorna och skåpdörrar. Färgen lägger sig jämnt och fint och du får en ny yta på köksinredningen.

Tapetsera mera i kök

När du ändå passar på att få ny färg på köksskåp och luckor kan du lika gärna passa på att skaffa nya färger på väggarna. Om du tapetserar eller lägger på nytt kakel i köket, blir hela köket som nytt. Om du har tröttnat på det gamla köket, kan du byta hela färgen, både på tapeter och på kaklet så att du får helt nytt utseende.

Slipa om golvet

Passa på att slipa om golvet när du ändå håller på att förnya köket. Har du ett vackert trägolv, får du en helt ny yta som kommer fram när du slipar det. Det är viktigt att du har cirka 2,5 centimeter tjockt underlag för att man ska kunna slipa det. Här kan man slipa inte bara trägolv, utan även parkett, lamintagolv och klickgolv. Du kan även slipa om linoleumgolv och vissa mer moderna plastgolv. Fråga en hantverkare som är van vid golvslipning, så kan de ge besked om det går att slipa om ditt köksgolv.

Välj golvslipning i Uppsala

Om du råkar bo i Uppsala har du bland annat ett 30-tal hantverkare som arbetar med golvslipning i Uppsala. Välj helst någon som kan ge dig garantier på sitt arbete med golvslipningen i Uppsala. Då vet du att hantverkarna kommer att göra jobbet tills du är nöjd med deras arbete. Med garantier, måste de betala tillbaka pengarna om du inte är nöjd, och ingen hantverkare kommer att riskera att inte få betalt för ett arbete som de utför.

5 Feb 2019