Rörmokare på Lidingö löser avloppsproblem

Om avloppssystemet i dina fastigheter börjar uppvisa ålderstecken och vara skadat kan du vända dig till en rörmokare på Lidingö och få sakkunnig hjälp.

Avloppssystem i fastigheter kan få problem som påminner om de som en människa kan råka ut för i sitt blodomlopp och matsmältningsorgan. Feta matrester som sköljs ut i vasken ger avlagringar i rören och bildar tillslut proppar. Utan att driva analogin för långt kan sägas att en läkare behandlar människans defekta delar medan en rörmokare fixar uppkomna problem i avloppsrören.

Rörmokare är en gammal och hedervärd yrkestitel. Alla vet att en rörmokare kapar, böjer och skarvar rör men idag erbjuder en rörmokare på Lidingö en bred meny av tjänster. För en installation av vatten och avlopp ska alltid en behörig rörmokare anlitas. Att göra sådana installationer som hemmafixare är inte bara oklokt utan kan dessutom vara olagligt.

En rörmokare är expert på värme, ventilation och sanitet

Avloppssystem i fastigheter får inte alltid den uppmärksamhet som de förtjänar. De ska finnas och fungera men helst inte höra av sig. Men avlopp utsätts för flera påfrestningar. Matavfall sköljs ut i diskhoar. wc-stolar får ta emot olika saker som de helst inte vill kännas vid och resultatet kan bli att rörkrökar sätts igen. I tvättställ och golvbrunnar i en dusch tvinnas håravfall och feta tvålar ihop sig. Vattnet rinner inte ut och dessutom sprids en otrevlig odör.

Genom att kontakta en rörmokare på Lidingö kan misskötta avlopp åtgärdas. VVS-firman kan undersöka rören och fotografera dem med en specialkamera. Om några delar i systemet är skadade kan en rörmokare byta ut de delarna. När det är utfört är det klokt att spola rören med högtryck. På så sätt får rören längre livslängd och en fastighetsägare behöver inte göra stambyten.

En rörmokare på Lidingö installerar värmepump

De flesta är medvetna om att vi måste spara på naturresurser och fasa ut användningen av fossila bränslen. Ett vattenburet värmesystem där vattnet i radiatorerna värms upp med en oljepanna kan ersättas med en värmepump. Genom att installera exempelvis jordvärme kan uppvärmningskostnaderna sänkas avsevärt.

En VVS-firma som har rörmokare på Lidingö installerar värmepumpar. Den energi som värmepumpen ger, kan parallellt värma upp såväl radiatorer som golvvärme i ett vattenburet system. När installationen är klar ser rörmokaren till att radiatorer och golvvärme får rätt framledningstemperatur.

1 Nov 2023