Så går det till byta fönster i er BRF

Har ni en stor BRF och behöver nya fönster? Då är det alltid bra att renovera fönster i stället för att bara riva ut och montera in nya fönster. Att renovera fönster är mer miljövänligt än att slänga hela fönster. Att tillverka nya fönster krävs det enorma mängder energi och nytt byggmaterial. Det är synd att bara slänga, då det sällan är så att fönster är helt sönderruttnade innan man byter ut dem. Ofta kan det vara så att det är fönsterkarmar och fönsterbågar som är utslitna när man bestämmer sig för att byta ut dem. Då är det bättre att renovera det man redan har i stället för att köpa-slita-slänga som vi alla måste sluta med att göra. Då är det bättre att återanvända och återvinna. Det är dagens nya melodi.

Renovera fönster i en BRF

Man börjar alltid med att ställa upp byggställningar längs med fasaden där man ska arbeta. Byggställningarna brukar täcka för hela fasaderna och när det kommer till att ta bort fönster, spikar hantverkarna för ett träkryss för fönster, så att ingen ramlar ut genom fönstret och vill man, så kan man även spika för plast för fönster så att det inte regnar in. Som bostadsrättsägare får man ha lite tålamod med att det blir en byggarbetsplats för byggjobbarna någon månad innan allt är klart. 

Byggjobbarna renoverar sedan alla fönster

När det kommer till själva renoveringen av fönster gör byggjobbarna antingen det på plats, alltså avlägsnar målarfärg och sedan reparerar de delar som eventuellt behöver ersättas och som är spruckna eller ruttna. Sedan grundmålar de om fönster och lägger in nytt isoleringsmaterial när de monterar in de renoverade fönster i din bostad. När allt arbete är klart tar de sedan bort byggställningarna och ni har jättefina och renoverade fönster med ny och fräsch färg. Ni kommer att märka att de är bättre isolerade och håller tätt mot väder och vind.

Fönster gör mycket för fasaden

Att få nya och renoverade fönster betyder mycket för intrycket och utseendet på fasaden. Att ha renoverade fönster höjer värdet på er BRF och ni har sedan lättare för att få de bostäder, som bostadsrättsägarna vill få sålda. Det innebär många bra förändringar för er BRF att få renoverade fönster och framför allt så ser ni till att bo miljövänligt och ställer om till en sådan livsstil som vi alla måste börja med. Vi alla behöver en mer hållbar livsstil. Här kan du läsa mer om hantverkare som utför fönsterrenoveringar i Stockholm: https://www.fönsterrenoveringstockholm.com.

25 May 2019