Så planerar man bäst inför en lägenhetsrenovering i Stockholm

En lägenhetsrenovering i Stockholm är ofta ett omfattande projekt som kräver noggrann planering. Här kommer några tips på hur man bäst undviker fallgroparna och får en lyckad renovering.

Det är mycket som kan gå fel när man ska renovera lägenhet i Stockholm om man inte planerar ordentligt. Bäst är att först göra upp en budget över hur mycket lägenhetsrenoveringen får kosta. Då blir det lättare att exempelvis välja material och inredning till kök och badrum. Gå sedan igenom vad som ska göras i varje rum och skriv gärna en lista. Ska väggarna målas eller tapetseras? Behöver golven slipas eller ska det läggas in nya?

Behöver det dras ny el eller behövs det fler uttag? En lägenhetsrenovering kräver ofta flera olika typer av hantverkare som plattsättare, elektriker, snickare och vvs-montör. För att underlätta renoveringen och slippa blanda in flera olika aktörer kan man använda sig av en byggfirma som erbjuder totalentreprenad.

Hitta rätt byggfirma till lägenhetsrenoveringen

En lägenhetsrenovering kan kosta en hel del, och det brukar löna sig att ta in offerter från mer än en byggfirma och jämföra. Men då det är viktigt att renoveringen blir bra måste man också ta hänsyn till referenser och tidigare uppdrag när man väljer byggfirma. Detta eftersom olika lägenheter kan ha olika behov. En sekelskifteslägenhet ska exempelvis ofta renoveras i gammal stil med passande färger och material, vilket kräver särskild kunskap. Innan renoveringen påbörjas måste man också vara noga med att skriva ett korrekt avtal med den valda byggfirman.

20 Dec 2021