Slipa om slitna och trista trägolv

Ser era trägolv gråa och trista ut? Golven är det som syns mest i ett rum och genom att slipa om dem kan hela rummet få sig ett lyft. Här följer några användbara bra tips om hur man kan gå tillväga.

Trä är ett slitstarkt material som också är miljövänligt; detta eftersom det är ett naturligt material med lång hållbarhet och som går att slipa om och renovera flera gånger. Det är inte alls ovanligt med massiva trägolv som är över hundra år gamla, men det gäller att man sköter om sina golv om man vill att de ska hålla länge. De måste både rengöras på rätt sätt med lätt fuktad trasa och ha en ytbehandling som är anpassad efter hur rummet används. En hall som både utsätts för väta och grus behöver till exempel en mer slitstark efterbehandling som exempelvis lack eller vax.

Fördelarna med att anlita en golvslipningsfirma

Det finns slipmaskiner att hyra om man själv vill slipa sina golv, men enklast är att anlita en firma specialiserad på golvslipning. Fördelen med att anlita en firma är att det går snabbt då de är vana att slipa och efterbehandla, och inte sällan tar det bara en dag. De utför också dammfri golvslipning vilket innebär att man slipper städa och torka damm efteråt. Dessutom kan man vara säker på att golvet blir jämnt och ytbehandlingen perfekt. Variationsmöjligheterna är stor när det gäller färg och nyans på olika ytbehandlingar och det kan vara bra att få hjälp av ett proffs att hitta rätt.

26 Nov 2020