Smart snickare i Nyköping

Tänka utanför lådan är något som hantverkare får göra hela tiden. Men som i fallet med snickaren från Nyköping blev det bättre än bra. Han var verkligen en visionär med smarta lösningar.

Christer och Berit hade funderat länge och väl hur de skulle göra med dottern Lisa när hon nu fyllde femton. Blivande tonåringen hade alltid fullt av småsyskon omkring sig och hon var verkligen bästa storasyrran. Men de förstod att hon behövde lite eget utrymme och egen tid. De hade funderat på olika förslag på extra utrymme men tomten var för liten och det gick inte att bygga ut.

Christer bestämde sig för att ta kontakt med en snickare i Nyköping för att se om denne hade något bra förslag. Till sin glädje kunde en av hantverkarna på byggföretaget komma ut redan samma vecka för att titta på lösningar.

Inget är omöjligt sa snickare i Nyköping

En granne släppte in honom eftermiddagen därpå så att han kunde ta en titt innan de kom hem. Det han upptäckt var det lilla vindsutrymmet som nu stod helt tomt. Han förklarade alla detaljerna. Allt lät fantastiskt men det som fick dem att verkligen fastna för projektet och snickaren var när han visade hur de kunde bygga en trappa på utsidan. För, som han sa, det är viktigt med flyktvägen om något skulle hända. Dessutom skulle det finnas en dörr in till huset.

Det här tillsammans med alla smarta lösningar för förvaring var en tonårings rosa dröm. Bättre femtonårspresent kunde de inte ge henne.

22 Jan 2022