Ta hjälp av specialister på badrumsrenovering i Järfälla

Bor ni i Järfälla och funderar på att renovera badrummet? Ni behöver inte bege er ända in till stan för att få hjälp. Ta hjälp av specialister på badrumsrenovering i Järfälla som kan allt.

Är det något rum som man inte ska ge sig på och renovera själv så är det badrummet. Det krävs nämligen speciell kompetens så att badrummet blir våtsäkrat. Det finns specialister inom badrumsrenovering i Järfälla som har denna kompetens. Det man kan göra själv är att tänka ut en budget och fundera på hur man vill att det ska se ut. Kolla på kakel och klinker, blandare och badrumsporslin. Eller varför inte plöja inredningsmagasin och instagramkonton om inredning. Det brukar ge en hel del inspiration om man kört fast i sina funderingar. För att lättare kunna hålla en budget kan man också fundera över vilka delar av badrummet är viktigast. Är det att ha snygga och exklusiva ytskikt kanske ni ska lägga mer pengar på kakel och klinkers. Eller drömmer ni om det där lyxiga italienska badkaret kanske ni ska prioritera det i stället.

Begär in offerter och referenser

När man känner sig hyfsat säker på hur man vill att badrummet ska se ut kan man kontakta olika entreprenörer. Kanske vill man ha hjälp med att rita själva badrummet och även med att köpa in material? Eller så gör man detta själv. Begära in offerter på allt som du vill ha hjälp med från olika firmor som är specialiserade på just badrum. Det kan skilja ganska så mycket i pris mellan de olika firmorna men en bra tumregel brukar vara att ta den som ligger någonstans mitt emellan. För dyrt är nödvändigtvis inte bäst och för billigt är aldrig bra. Även vid badrumsrenoveringar kan man ta del av ROT-avdraget. Det får ner kostnaderna för arbetet ytterligare. För att sedan sålla ännu mer bland offerterna kan man begära referenser från tidigare kunder.

Anlita en certifierad hantverkare på badrum

Det finns speciella byggregler som är utfärdade av Boverket då det gäller badrum. Då man anlitar en hantverkare för badrummet ska man därför också se till att det är en certifierad badrumsspecialist. De brukar också efter avslutat arbete utfärda intyg över vad som har gjorts och med vilka material. Detta kan vara bra att ha om det ändå skulle uppstå problem och badrummet blir till ett försäkringsärende. Försäkringsbolagen kräver nämligen att renoveringen ska ha utförts av badrumsspecialister.

9 Jul 2020