Täby hade en målare med känsla

Många saker kan man lära sig. Men när det handlar om färg och form behövs det mer än teoretisk inlärning. Där handlade det om en målare i Täby som hade känsla för vilken nyans som passade var.

Kent stod i sovrummet och gned sig i tinningarna när Monica kom hem. Han funderade på hur sovrummet skulle kunna ljusas upp och kännas större. Han försökte minnas det han sett på de många inredningsprogrammen han följt. Men hur han än försökte kunde han inte för sitt inre öga föreställa sig hur det skulle se ut i verkligheten.

När Monica kom hem hade han närapå gett upp och frågade om hon hade något förslag. Det hade hon, men förslaget avfärdade han genast.

Målare i Täby med känsla för nyanser

Kent skickat ett mail till ett måleri i Täby och frågade om de kunde hjälpa. Redan tidigt morgon därpå fick de svar. Om de ville kunde målaren komma förbi innan hon skulle ut på ett annat jobb.

Kaffet sattes på och bake off-brödet hade precis blivit klart när målaren ringde på ytterdörren. De visade in henne i sovrummet där sängen just blivit bäddad.

Förklarade problemet med fönstret som vette mot baksidan där ingen sol tog sig in. Kent visade färgerna de tänkt, deras målare funderade. Till Kents lycka skulle färgen fungera men behövde vara en ljusare nyans. En fondvägg skulle hjälpa rummet att kännas större.

Målaren gjorde ett fantastiskt jobb. Men Kent berättade gärna att han valt färgen. Att det var en annan nyans glömde han att nämna.

26 Oct 2021