Tryggheten alla söker

Många känner sig idag lite oroliga, lite nervösa över vad livet har att ge. Kanske går du alltför många timmar och grubblar på vad som kan hända. Först när du kommer hem blir du lugn igen.

Är det på grund av det höga tempo vi lever i idag, som alltfler människor har problem med sitt mående? Allt ska ständigt gå i ett, det blir nästan som en tävling med vänner och bekanta. Det är lätt att oroa sig över småsaker som kan hända, men även över större saker. På nyheterna rapporteras det om en brand som ännu en gång har slukat ett helt hus. Så tragiskt och onödigt. Ännu en sak att oroa sig över. Vem vet när och om det händer?

Hur kan man skydda sig?

Det går aldrig att skydda sig helt mot bränder. Vi lever i en värld som är full av tekniska saker. Vi har vår mobiltelefon, dator, tv och liknande. Även om det är osannolikt, kan dessa saker fatta eld. Och det är bara en bråkdel av allt i en bostad som kan ta eld om olyckan är framme. Du kan till exempel ha små gnagare i huset som biter på elsladdarna i väggen. Ja, det finns mycket som kan gå tokigt och som är svårt att förutse. Det du kan göra är att skaffa en brandtätning. Med hjälp av en sådan tätning bromsar du elden och får mer tid på dig att ta dig ut. Det viktigaste är ju det, att alla tar sig ut levande. Läs mer om brandtätning på denna hemsida: brandtätning.net

12 Jun 2021